moeder-dochter zondag

Robosa - Lelia - Yeleen

Bij Mardi is de garderobe tijdloos. Sinds de start van ons avontuur hebben moeders en dochters zich onze stukken toegeëigend op elk hun eigen manier, ze met elkaar gedeeld en aan elkaar cadeau gedaan.

In mei worden moeders over de hele wereld gevierd en dus wilden we hen in de kijker zetten door middel van 4 moeder-dochter portretten.

Elke zondag delen we een inspirerend duo of trio, hun goede adresjes in Brussel, hun modeadvies, hun familierecepten,...

Deze week deelden we een moment van medeplichtigheid met Lelia, Yeleen en Robosa.
Lelia is een van de mooiste (en grote) glimlachen van Mardi editions.
Zijn goede humor en vriendelijkheid zijn communicatief.

We hebben aangeboden om ons live te maken zijn moeder-dochters zondag.
Een moment van medeplichtigheid aan zijn zus Yeleen en zijn moeder Robosa.

Hun zondag 'moeder dochters' ?

Een koffie en ontbijt gevolgd door een geweldige wandeling.
Lelia, Yeleen en Robosa brachten ons naar BuddyBuddy (Rue des Drapiers 10, 1050 Brussel) voor een wandeling in het Koninklijk Park.

Hoe delen en genieten jullie van moeder-dochtermomenten?

Y: Omdat ik niet meer in België woon, zie ik mijn zus en mijn moeder minder. Dus ik waardeer de kleine momenten die met hen worden gedeeld.

L: Als we elkaar zien, profiteren we van elk moment. Over het algemeen begint onze dag met een fietstocht en dan brengen we de middag buiten Brussel door. De laatste tijd zijn we vaak naar Antwerpen geweest. We lopen rond, we drinken een koffie van Tinsels zijn uitstekend -'s avonds eindigen we samen met een leuk restaurant samen -bijvoorbeeld.

A: Ik ben dol op tijd doorbrengen met mijn dochters en het delen van eenvoudige momenten: eten, wandelen, lachen, praten, huilen, het zijn allemaal kostbare kleine momenten.

"Ze wees altijd op een intelligentie en een schoonheid in mij die ik zelf niet altijd kon zien."

Welk woord omschrijft voor jullie de moeder-dochterband?

Y: Vriendschap. Toen ik klein was, was mijn moeder 'mijn beste vriendin' en ze bleef me vertellen dat we moeder en dochter waren en geen beste vriendinnen. Maar voor mij is een moeder een perfecte vriendin. Ze is een vriendin die je niet zal veroordelen, een betrouwbaar persoon die er altijd voor je is.

L: Onvoorwaardelijke liefde. Een liefde die niet uit te leggen valt. Met mijn moeder lachen we veel, maar we wisselen deze momenten van humor af met kwetsbare momenten van luisteren en tederheid.

A: In het leven en in de dood!

Welk(e) stuk(ken) kelding steel of stal je wel eens uit de kleedkamer van je moeder?

Y: Ik heb nooit echt geleend van mama's kleren. Aan de andere kant ben ik een fan van accessoires en vlieg ik regelmatig naar haar tassen en sieraden ... Ik ben niet discreet genoeg omdat ze het snel merkt - snel.

L: Op dit moment pak ik altijd zijn grote zachte truien op. Mijn moeder zorgt echt voor haar kleren, dus ze zijn nog steeds in perfecte staat. Ik zou dromen van het stelen van een vintage lederen vintage tas die ze lang geleden kocht. Maar het is ingewikkelder, dus ik vroeg hem om hem te laten nalaten.

"Mijn ouders hebben ons nooit een kledingstijl opgelegd. Het is een vorm van vrijheid en zelf-expressie die ik later graag aan mijn kinderen wil doorgeven."

Welke rol heeft je moeder in je leven gespeeld?

Y: Ze gaf me zelfvertrouwen en duwde me om al mijn projecten uit te voeren. Ongeacht de waanzin achter mijn ideeën, ze steunt me en laat me mijn doelen bereiken of verder gaan.
Ze onderstreepte altijd een intelligentie en schoonheid in mijn huis die ik niet kon zien of dat de anderen niet zagen. Het is het grootste geschenk dat een moeder aan haar dochter kan maken.

L: Het is een echt voorbeeld voor mij. Mijn moeder is zowel degene die naar mij luistert, me aan het lachen maakt, me doet stellen, steunt me en houdt vooral van me.
Met de leeftijd heb ik geleerd mezelf meer aan haar te geven, niets als de mening van een moeder!

A: Mamou is mijn rots, wat er ook gebeurt, ik weet dat ze er altijd zal zijn. Altijd bemoedigend, aanwezig en zeer helder. Met mijn dochters, haar kleindochters, slaagde ze er echt in om een ​​unieke verbinding te creëren en tegelijkertijd haar persoonlijkheid te behouden. Ik bewonder het veel. 

Stijladvies die je van je mama overnam?

Y : We hebben tegengestelde stijlen. Mijn moeder is erg elegant en klassiek. Ik daarentegen draag vaak over-sized kledij en volg meer de trends. Na verloop van tijd kon ze zich aanpassen aan mijn stijl en ik aan de hare. Ze heeft een stukje van haar elegantie aan mij doorgegeven en ik mix klassieke en streetstyle in mijn looks.

L : Mijn ouders hebben ons nooit een kledingstijl opgelegd. Het is een vrijheid van expressie die ik later graag aan mijn kinderen wil doorgeven. Tegenwoordig hebben we alle drie heel verschillende stijlen. Ons van jongs af laten kleden hoe wij wilden, leerde ons om ons persoonlijk uit te drukken met kledij.

TIPS in BXL

TOP KOFFIE + PARK

BUDDY BUDDY + Warande Park
(Drapiersstraat 10, 1050 Brussel)

Kanel + Ter Kamerenbos
(Vanderkinderestraat 497, 1180 Ukkel)

Honest + Vorst park / Duden park
(Rue du Croissant 34, 1190 Vorst)

OR Koffie + Jubelpark
(Pl. Jourdan 13a, 1040 Etterbeek)

×