moeder-dochter zondag

ROBOSA - LELIA - YELEEN

Bij Mardi is de garderobe tijdloos. Sinds de start van ons avontuur hebben moeders en dochters zich onze stukken toegeëigend op elk hun eigen manier, ze met elkaar gedeeld en aan elkaar cadeau gedaan.

In mei worden moeders over de hele wereld gevierd en dus wilden we hen in de kijker zetten door middel van 4 moeder-dochter portretten.

Elke zondag delen we een inspirerend duo of trio, hun goede adresjes in Brussel, hun modeadvies, hun familierecepten,...

Deze week deelden we een warm moment met Lelia, Yeleen en Robosa.
Lelia is één van de mooiste (en grootste) glimlachen van Mardi-editions.
Haar goed humeur en zachtheid zijn aanstekelijk.

We vroegen haar om haar moeder-dochter zondag te delen met ons.
Een innig moment met haar zus Yeleen en haar mama Robosa.

Hun ' moeder-dochter ' zondag?

Een kopje koffie en ontbijt gevolgd door een wandeling.
Lelia, Yeleen en Robosa namen ons eerst mee naar BuddyBuddy (Drapiersstraat 10, 1050 Brussel), en vervolgens op wandeling in het Warandepark.

Hoe delen en genieten jullie van moeder-dochtermomenten?

Y: Sinds ik niet meer in België woon, zie ik mijn zus en mijn moeder minder. Dus ik waardeer de kleine momenten nog meer dan voordien.

L: Als we elkaar zien, genieten we van elk moment. Over het algemeen begint onze dag met een fietstocht en daarna brengen we de namiddag buiten Brussel door. De laatste tijd gaan we vaak naar Antwerpen. We gaan wandelen, een koffietje drinken - die van Tinsel zijn super -, 's avonds eindigen we samen in een leuk restaurant - bij Camion bijvoorbeeld.

A: Ik breng graag tijd door met mijn dochters in alle eenvoedigheid: eten, wandelen, lachen, praten, huilen, dit zijn allemaal dierbare momentjes.

"Ze wees altijd op een intelligentie en een schoonheid in mij die ik zelf niet altijd kon zien."

Welk woord omschrijft voor jullie de moeder-dochterband?

Y: Vriendschap. Toen ik klein was, was mijn moeder 'mijn beste vriendin' en ze bleef me vertellen dat we moeder en dochter waren en geen beste vriendinnen. Maar voor mij is een moeder een perfecte vriendin. Ze is een vriendin die je niet zal veroordelen, een betrouwbaar persoon die er altijd voor je is.

L: Onvoorwaardelijke liefde. Een liefde die niet uit te leggen valt. Met mijn moeder lachen we veel, maar we wisselen deze momenten van humor af met kwetsbare momenten van luisteren en tederheid.

A: In het leven en in de dood!

Welk(e) stuk(ken) kelding steel of stal je wel eens uit de kleedkamer van je moeder?

Y: Ik heb nooit echt kleren van mama genomen. Aan de andere kant ben ik fan van accessoires en steel ik regelmatig tassen en sieraden van haar... Ik ben niet discreet genoeg want ze merkt het altijd snel op.

L: Op dit moment steel ik de hele tijd haar grote zachte truien. Mijn moeder zorgt heel goed voor haar kleding, dus alles is altijd in perfecte staat. Ik droom van haar vintage leren Saint-Laurent tas die ze lang geleden kocht. Maar dat is wat ingewikkelder, dus vroeg ik haar al die mij na te laten ;).

"Mijn ouders hebben ons nooit een kledingstijl opgelegd. Het is een vorm van vrijheid en zelf-expressie die ik later graag aan mijn kinderen wil doorgeven."

Welke rol heeft je moeder in je leven gespeeld?

Y: Ze gaf me zelfvertrouwen en moedigde me aan om al mijn projecten te realiseren. Ongeacht de gekheid van mijn ideeën, ze steunt me en zorgt ervoor dat ik mijn doelen bereik of zelf overtref.
Ze wees altijd op een intelligentie en schoonheid in mij die ik zelf niet kon zien of waar anderen niet altijd op wezen. Het beste cadeau dat een moeder haar dochter kan geven.

L: Ze is een echt voorbeeld voor mij. Mijn moeder is degene die naar me luistert, me aan het lachen maakt, mezelf in vraag doet trekken wanneer nodig, me steunt en vooral van me houdt.
Met de leeftijd leerde ik mezelf meer open te stellen voor haar, er gaat niets boven het advies van een moeder!

A: Mamou is mijn rots, wat er ook gebeurt, ik weet dat ze er altijd zal zijn. Altijd bemoedigend, aanwezig en zeer helder. Met mijn dochters, haar kleindochters, heeft ze echt een unieke band weten te creëren terwijl ze altijd trouw bleef aan haar zelf. Ik bewonder haar enorm.

Stijladvies die je van je mama overnam?

Y : We hebben tegengestelde stijlen. Mijn moeder is erg elegant en klassiek. Ik daarentegen draag vaak over-sized kledij en volg meer de trends. Na verloop van tijd kon ze zich aanpassen aan mijn stijl en ik aan de hare. Ze heeft een stukje van haar elegantie aan mij doorgegeven en ik mix klassieke en streetstyle in mijn looks.

L : Mijn ouders hebben ons nooit een kledingstijl opgelegd. Het is een vrijheid van expressie die ik later graag aan mijn kinderen wil doorgeven. Tegenwoordig hebben we alle drie heel verschillende stijlen. Ons van jongs af laten kleden hoe wij wilden, leerde ons om ons persoonlijk uit te drukken met kledij.

TIPS in BXL

TOP KOFFIE + PARK

BUDDY BUDDY + Warande Park
(Drapiersstraat 10, 1050 Brussel)

Kanel + Ter Kamerenbos
(Vanderkinderestraat 497, 1180 Ukkel)

Honest + Vorst park / Duden park
(Rue du Croissant 34, 1190 Vorst)

OR Koffie + Jubelpark
(Pl. Jourdan 13a, 1040 Etterbeek)

×